ContactContact Us
Menu

Bedrijfsnieuws

BEDRIJFSNIEUWS / 30.05.2018

Vermilion is als aspirant-lid toegetreden tot DAGO

Vermilion Energy Netherlands B.V. is als aspirant-lid toegetreden tot DAGO, de Vereniging van Nederlandse Geothermie Operators. Deze toetreding is een concrete stap in een verdere samenwerking tussen de geothermiesector en de olie- en gassector met als doel meer van elkaar te leren, de ontwikkeling van geothermie in Nederland te versnellen en zo bij te dragen aan de transitie naar een duurzame energievoorziening.

Geothermie operaties zijn voor een deel vergelijkbaar met olie- en gasactiviteiten. De olie- en gasindustrie heeft in de loop der jaren hoge veiligheidstandaarden ontwikkeld voor operationele mijnbouwactiviteiten. Vermilion deelt haar kennis en ervaring binnen DAGO om zo de industriestandaarden voor geothermie naar een nog hoger plan te helpen brengen. Ook heeft Vermilion veel kennis en data van de Nederlandse ondergrond die van groot belang is voor de ontwikkeling van geothermie. Deze kennis wil ze samen met DAGO en de geothermie operators verder ontsluiten.

Vermilion heeft zo’n 75 gasproductielocaties met ongeveer 110 putten. De intentie is om te onderzoeken of deze bestaande locaties in de toekomst gebruikt kunnen worden voor mede- of hergebruik voor geothermie om daarmee de transitie naar een duurzame energievoorziening te ondersteunen. Het Gas to Geothermal project in Middenmeer is hier een voorbeeld van. In dit project, een initiatief van ECW Netwerk B.V. en Vermilion, wordt onderzocht of een gasput kan worden hergebruikt als geothermiebron. Verder onderzoekt Vermilion de mogelijkheden om nieuwe aardgas activiteiten te combineren met de ontwikkeling van duurzame energiebronnen, zoals groengas en geothermie.

Klik hier voor het nieuwsbericht van DAGO.terug naar nieuws

(Tenzij anders vermeld hebben verwijzingen op deze website naar 'Vermilion', of 'het bedrijf', of 'we/wij', of 'onze' betrekking op alle personen en operaties gerelateerd aan Vermilion Energy Inc. en/of haar dochtermaatschappijen, waaronder haar Nederlandse dochtermaatschappij Vermilion Energy Netherlands B.V., wier operaties en activiteiten het hoofdonderwerp van deze website vormen)

  Vermilion Energy Netherlands B.V.
  Hoofdkantoor - Harlingen
  Zuidwalweg 2, 8861 NV Harlingen
  Telefoon: 0517 493 333
  Internationaal: 0031 517 493 333
  Kantoor - Amsterdam
  Gustav Mahlerplein 11-13
  3e verdieping, 1082 MS Amsterdam
  Telefoon: 0517 493 306
  Internationaal: 0031 517 493 306
  Contact voor omwonenden
  Investeringen in de omgeving waarin we werken
  Noodcontact
  0517 493 333
  • © 2020 Vermilion Energy Inc.
  • Juridisch
  • Website door Media Dog