ContactContact Us
Menu

Bedrijfsnieuws

BEDRIJFSNIEUWS / 11.12.2019

Vermilion breidt KNMI-netwerk en aantal grondversnellingsmeters uit

In samenwerking met het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft Vermilion twee meetstations bij Schoonebeek en ’t Haantje (Drenthe) verbeterd. De stations hebben nieuwe apparatuur gekregen en zijn direct aangesloten op het KNMI-netwerk. Data van de meetstations worden door het KNMI beheerd. De signalen die de stations opvangen, net als de andere KNMI-stations in Nederland, zijn via de KNMI-website live te volgen. In 2020 worden zo nog enkele meetstations in het noorden geplaatst. Ook wordt het netwerk aan grondversnellingsmeters verder uitgebreid.

Een dekkend meetnetwerk
In 2017 plaatste Vermilion nabij Anna Paulowna een meetstation en werd apparatuur geleverd aan het KNMI voor de reparatie van een bestaand meetstation ‘Chaam’ bij Waalwijk. Deze meetstations meten trillingen in de ondergrond en deze worden rechtstreeks ter analyse naar het KNMI gestuurd, zonder tussenkomst van Vermilion.

Sinds 2018 plaatste Vermilion vijf meetstations in Drenthe, Overijssel en Friesland (in de buurt van Kallenkote, Warten, Hollandscheveld, Oldetrijne en Boornzwaag). Het meetnetwerk wordt verder uitgebreid door de plaatsing van nog enkele meetstations in het gebied tussen Westerveld en Leeuwarden. Het plaatsen van de meetstations is op eigen initiatief van Vermilion.

Verdichting van het netwerk voor grondversnellingsmetingen
Vermilion plaatst daarnaast in 2020 ook op eigen initiatief grondversnellingsmeters (ook accelerometer genoemd) rondom het gasveld Diever nabij Wapse. Indien winbaar gas wordt aangetroffen bij het gasveld Westellingwerf, zal Vermilion ook daar grondversnellingsmeters plaatsen.

Met deze plannen sluit Vermilion aan bij het beleid van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Verdichting van het KNMI-meetnet verdient de voorkeur boven het doen van bouwkundige opnames (ook wel bouwkundige nulmetingen genoemd). Vermilion steunt dit beleid.

Gaswinning uit kleine velden
Vermilion Energy wint al jaren gas in Nederland uit kleine velden op een veilige en verantwoordelijke wijze. Deze gaswinning is noodzakelijk in de transitie naar een duurzame energievoorziening voor de Nederlandse huishoudens en industrie. De minister van EZK wil een gestage afbouw van het gasverbruik in Nederland, en Nederlands aardgas is hierin een vitaal ingrediënt. Aardgas is noodzakelijk om energie betaalbaar te houden en aardgas uit Nederland is veel minder milieubelastend dan het importeren van aardgas. terug naar nieuws

(Tenzij anders vermeld hebben verwijzingen op deze website naar 'Vermilion', of 'het bedrijf', of 'we/wij', of 'onze' betrekking op alle personen en operaties gerelateerd aan Vermilion Energy Inc. en/of haar dochtermaatschappijen, waaronder haar Nederlandse dochtermaatschappij Vermilion Energy Netherlands B.V., wier operaties en activiteiten het hoofdonderwerp van deze website vormen)

  Vermilion Energy Netherlands B.V.
  Hoofdkantoor - Harlingen
  Zuidwalweg 2, 8861 NV Harlingen
  Telefoon: 0517 493 333
  Internationaal: 0031 517 493 333
  Kantoor - Amsterdam
  Gustav Mahlerplein 11-13
  3e verdieping, 1082 MS Amsterdam
  Telefoon: 0517 493 306
  Internationaal: 0031 517 493 306
  Contact voor omwonenden
  Investeringen in de omgeving waarin we werken
  Noodcontact
  0517 493 333
  • © 2020 Vermilion Energy Inc.
  • Juridisch
  • Website door Media Dog