ContactContact Us
Menu

Bedrijfsnieuws

BEDRIJFSNIEUWS / 13.06.2018

Meer bewegingsvrijheid voor de gasten van de Zonnebloem in regio Waalwijk

Meer bewegingsvrijheid voor de gasten van de Zonnebloem in regio Waalwijk

Mevrouw Joke Akkermans ontving op donderdag 7 juni symbolisch de sleutels van de Waalwijkse Zonnebloemauto. Akkermans is gebonden aan een elektrische rolstoel. De Waalwijkse gaat binnenkort met haar man Anton een dag op pad met de aangepaste rolstoelhuurauto van de vrijwilligersorganisatie.

 “We gaan naar Duitsland, naar het bedevaartsoort Kevelaer. Daar willen we al zó lang heen. Maar zelf kunnen we dat niet. Nu gaan we dat snel plannen. Ik kijk er enorm naar uit om op pad te gaan”, vertelt Akkermans.

Bewegingsvrijheid
Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben veel haken en ogen. De Zonnebloemauto geeft de huurder bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat. Hij kan ook nog eens familieleden of vrienden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats. Burgemeester Kleijngeld hielp bij de onthulling van de Zonnebloemauto in Waalwijk. “Ik kan mij zo goed voorstellen dat veel mensen met de auto weer mooie tripjes kunnen maken. Zowel binnen als buiten de gemeente. Hoe meer de auto op de weg is, des te meer mensen genieten ervan”, vertelt Kleijngeld.

Vermilion Omgevingsfonds
Deze Zonnebloemauto wordt mede mogelijk gemaakt door het Omgevingsfonds van Vermilion Energy. Met dit Omgevingsfonds wil Vermilion een positieve maatschappelijke bijdrage leveren in gebieden waar zij actief opereren. “Maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen speelt een belangrijke rol in het internationale beleid van Vermilion. Door deze auto kunnen ook mindervalide inwoners van Waalwijk en de omliggende dorpen er in alle vrijheid op uit”, aldus Sven Tummers, Managing Director van Vermilion.

Huren
Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwillige chauffeurs in Waalwijk en omgeving. Foto en tekst: De Zonnebloem Waalwijkterug naar nieuws

(Tenzij anders vermeld hebben verwijzingen op deze website naar 'Vermilion', of 'het bedrijf', of 'we/wij', of 'onze' betrekking op alle personen en operaties gerelateerd aan Vermilion Energy Inc. en/of haar dochtermaatschappijen, waaronder haar Nederlandse dochtermaatschappij Vermilion Energy Netherlands B.V., wier operaties en activiteiten het hoofdonderwerp van deze website vormen)

  Vermilion Energy Netherlands B.V.
  Hoofdkantoor - Harlingen
  Zuidwalweg 2, 8861 NV Harlingen
  Telefoon: 0517 493 333
  Internationaal: 0031 517 493 333
  Kantoor - Amsterdam
  Gustav Mahlerplein 11-13
  3e verdieping, 1082 MS Amsterdam
  Telefoon: 0517 493 306
  Internationaal: 0031 517 493 306
  Contact voor omwonenden
  Investeringen in de omgeving waarin we werken
  Noodcontact
  0517 493 333
  • © 2020 Vermilion Energy Inc.
  • Juridisch
  • Website door Media Dog