ContactContact Us
Menu

Bedrijfsnieuws

BEDRIJFSNIEUWS / 15.03.2017

Gemeente geeft geen vergunning voor uitvoeren seismisch onderzoek - Vermilion Energy betreurt besluit Smallingerland

De gemeenteraad van Smallingerland ging gisteravond akkoord met het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders om geen vergunning af te geven voor het verrichten van een seismisch onderzoek. Vermilion Energy Netherlands B.V. betreurt het besluit van de gemeente. De resultaten van het onderzoek zijn nodig om de haalbaarheid van gas- en geothermische projecten in de provincie te kunnen bepalen.

Vermilion is van mening dat de transitie naar duurzame energie op gang moet komen en dat de expertise van de onderneming waarde toevoegt aan dit proces. De gemeente Smallingerland nam het besluit op grond van het standpunt dat zij tegen de winning van aardgas is. In de ogen van Vermilion gaat de gemeente hiermee voorbij aan het gegeven dat aardgas de komende decennia beschikbaar moet blijven om een betaalbare en betrouwbare energielevering in Nederland te kunnen garanderen.

Vermilion vindt het jammer dat het niet is gelukt de gemeente het belang te laten inzien van het seismisch onderzoek als een impuls voor de transitie naar een duurzame energiemix. Op basis van een gezonde bedrijfsvoering heeft de onderneming de ambitie om steeds proactief op zoek te gaan naar deelneming in regionale initiatieven op het gebied van duurzame energie die leiden tot: 

 • synergie met de bestaande activiteiten
 • delen van operationele kennis van mijnbouwactiviteiten en -technieken en de ondergrond
 • creëren en behouden van duurzame werkgelegenheid in de regio's waar Vermilion actief is.

Over Vermilion

Vermilion Energy Netherlands B.V. is onderdeel van Vermilion Energy, een groep van bedrijven met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Australië. We exploreren, ontwikkelen en produceren koolwaterstoffen, en doen dit op een maatschappelijk verantwoorde manier.

In Nederland is Vermilion sinds 2004 actief in de opsporing en winning van aardgas. Deze activiteiten vinden plaats in de provincies Fryslân, Noord-Holland, Drenthe, Zuid-Holland en Brabant. Het hoofdkantoor van Vermilion bevindt zich in Harlingen. Bij Vermilion in Nederland werken circa 200 mensen aan het veilig en verantwoord leveren van aardgas voor onze nationale energiebehoefte.terug naar nieuws

(Tenzij anders vermeld hebben verwijzingen op deze website naar 'Vermilion', of 'het bedrijf', of 'we/wij', of 'onze' betrekking op alle personen en operaties gerelateerd aan Vermilion Energy Inc. en/of haar dochtermaatschappijen, waaronder haar Nederlandse dochtermaatschappij Vermilion Energy Netherlands B.V., wier operaties en activiteiten het hoofdonderwerp van deze website vormen)

  Vermilion Energy Netherlands B.V.
  Hoofdkantoor - Harlingen
  Zuidwalweg 2, 8861 NV Harlingen
  Telefoon: 0517 493 333
  Internationaal: 0031 517 493 333
  Kantoor - Amsterdam
  Gustav Mahlerplein 11-13
  3e verdieping, 1082 MS Amsterdam
  Telefoon: 0517 493 306
  Internationaal: 0031 517 493 306
  Contact voor omwonenden
  Investeringen in de omgeving waarin we werken
  Noodcontact
  0517 493 333
  • © 2020 Vermilion Energy Inc.
  • Juridisch
  • Website door Media Dog